Er bestaan veel verschillende programmeertalen en voor velen is programmeren Chinees. Maar Chinees staat echter niet in het lijstje van programmeertalen. Hieronder verstaan we namelijk: PHP, Python, HTML, CSS, Java, Javascript, C4 enz.

Wat is programmeren eigenlijk?

Programmeren, ook wel coderen genoemd, is letterlijk het geven van instructies aan een computer a.d.h.v. een bepaalde programmeertaal of codetaal. Net zoals dat er verschillende spreektalen (Nederlands, Engels, Frans,..) bestaan, zijn er ook verschillende programmeertalen met elk hun eigen doel. U gaat bijvoorbeeld toch niet de weg vragen in het Chinees aan een Fransman? Met programmeren werkt dit net zo.

Elke taal heeft een ander doel

De meest bekende programmeertaal voor web is HTML. Deze wordt vaak gebruikt in combinatie met CSS, een andere programmeertaal. Deze twee talen zorgen samen voor een website. HTML zorgt voor de basis of de structuur en CSS voor de verdere opmaak.

We vergelijken dit even met het bouwen van een huis. Wanneer u een huis bouwt, heeft u eerst een ruwbouw (basis) nodig vooraleer u kunt verven (opmaak). Zonder ruwbouw heeft verven namelijk weinig zin. In dit geval zorgt HTML voor de muren of de ruwbouw en CSS voor de verf en de aankleding van het huis.

Is programmeren voor u nog steeds Chinees en wenst u graag geholpen te worden? Bekijk hier de mogelijkheden of contacteer ons gerust.