30 juni 2018 vieren wij wereldwijd de dag van de social media. Social media is een verzamelnaam voor online platformen, zoals het populaire Facebook, LinkedIn, Instagram, Youtube, enz.

Social media is de dag van vandaag niet meer weg te denken in onze maatschappij. Consumenten spenderen zo’n 80% van hun tijd op hun smartphone waardoor online aanwezigheid voor bedrijven sterk aan te raden is.

Enkele van de belangrijkste voordelen:

De klok rond
Doordat consumenten constant online zijn, is het gemakkelijk om veel van hen op korte tijd te bereiken. Zo is het op Facebook mogelijk om berichten in te plannen wanneer uw doelgroep online het actiefste is zonder dat u zelf aanwezig moet zijn. Het is met andere woorden dus mogelijk om na de kantooruren nog te adverteren.

Groot bereik
Social media zorgt voor een enorme boost in naamsbekendheid. Dankzij het internet is het gemakkelijk uw doelgroep te bereiken. Telkens wanneer een klant iets over uw bedrijf liket of hierop reageert, komt dit tevoorschijn in hun newsfeed waardoor zijn/haar vrienden uw bedrijf te zien krijgen.

Goedkoop
Promotie en marketing is duur, zeker als u opgemerkt wilt worden. Via social media is het mogelijk om goedkoop te adverteren. U kunt uw budget perfect controleren, doordat u zelf het budget kunt kiezen over een bepaalde periode. Daarnaast kunt u zelf ook aangeven of dit bedrag mag overschreden worden of niet.

Zoekacties
Ongetwijfeld kent u de zoekmachine Google. Als uw bedrijf wordt opgezocht in Google, verschijnt er naast uw website, ook uw social media kanalen. Informatie, die hierop gepubliceerd is, zorgt op haar beurt voor een goede SEO waardoor u gemakkelijk gevonden wordt op het internet.

Reputatie
Social media kan een bedrijf maken of kraken. Consumenten delen veel over hun dagelijks leven op hun social media. Dus ook hun ervaringen over uw bedrijf/merk.  Facebook biedt de mogelijkheid om recensies te geven. Goede recensies zorgen natuurlijk voor een goede reputatie. Bedrijven denken daardoor vaak dat slechte recensies zorgen voor een slechte reputatie. Maar eigenlijk zorgen deze juist voor opportuniteiten indien hier goed op wordt ingespeeld. Die negatieve ervaring kan worden omgezet tot een positieve ervaring.

Interactie
We hebben het reeds vermeld, iedereen is tegenwoordig constant online. Dit zorgt voor gemakkelijkere interactie tussen het bedrijf en zijn klanten. Een klant gaat veel sneller iets liken of reageren via social media dan een mail sturen of zelfs telefoneren.

Heeft u graag meer informatie en tips hierover of heeft u hulp nodig? NYBE biedt naast IT services ook marketing services aan. Daardoor kunnen wij u helpen bij het beheren van en adverteren via deze online platformen.

Neem gerust contact met ons op!